Vertaistervarit-ryhmät

Oletko miettinyt elintapamuutoksen tekemistä?

Haluatko voida paremmin, edistää terveyttäsi ja ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä? Tavoitteesi voi olla esimerkiksi lisätä liikuntaa, syödä säännöllisemmin, nukkua paremmin tai saada lisätietoa päihteiden vaikutuksesta terveyteen.

Vertaistervarit-ryhmässä tarjotaan vertaistukea elintapamuutoksen tekemisen tueksi. Lisäksi ryhmä tarjoaa tietoa ja motivaatiota elintapamuutoksen tekemiseen. Vertaistervarit-ryhmässä keskitytään elintapamuutoksen tekemiseen siten, että muutos jäisi pysyväksi osaksi arkea.

Tarvitsetko sinä vertaistukea elintapamuutokseen?

Olet mahdollisesti elämänsi aikana tehnyt jonkin elintapamuutoksen. "Lopetan herkkujen syönnin!" "Kohotan kuntoani, jotta jaksan juosta 10 kilometria!" "Laihdutan viisi kiloa!" "Lopetan stressaamisen!" Kuinka usein sinulle on kuitenkin käynyt niin, ettet ole pystynyt pitämään lupaustasi tai tavoittelemasi toivetila ei ole kestänyt kuukausia pidempään, vaan olet palannut takaisin vanhoihin tapoihisi? Sinulla voi olla tietoa terveellisestä syömisestä tai olet saanut ammattilaisen ohjausta elintapojen muuttamiseksi, mutta muutos ei kuitenkaan jäänyt pysyvästi arkeen.

Vertaistervarit-ryhmässä opetellaan tekemään loppuelämän kestäviä terveystekoja vertaistuen avulla. Ryhmän teemoja ovat liikunta, ruoka, päihteet ja uni. Vertaisryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisryhmäohjaajat. Ryhmäkerroilla käsiteltävään sisältöön pääset juuri sinä vaikuttamaan. Haluaisitko lisätietoa ravinnosta tai päästä kokeilemaan kuntosaliliikuntaa? Kenties haluaisit saada uusia välipalaideoita tai kokeilla stressin hallintaa hengitysharjoitusten avulla. Toiminnan lisäksi Vertaistervarit-ryhmissä mahdollisestaan keskustelu sekä omien tunteiden ja kokemusten jakaminen muille ryhmäläisille.

Tervetuloa Vertaistervarit-ryhmään!

Vertaistervarit-ryhmät on tarkoitettu työikäisille ja juuri eläkkeelle jääneille henkilöille, jotka haluavat edistää omaa terveyttään ja hyvinvointiaan tekemällä jonkin elintapamuutoksen.

Ryhmät ovat korkeintaan kahdeksan hengen suljettuja ryhmiä. Ryhmät kokoontuvat kahdeksan viikon ajan kerran viikossa eli yhteensä kahdeksan kerran ajan.

Vertaistervarit-ryhmiä järjestetään Pohjois-Pohjanmaalla Iissä, Kärsämäellä, Limingassa, Oulussa, Oulaisissa, Pudasjärvellä, Tyrnävällä, Utajärvellä ja Vaalassa.

Kuvassa nuori nainen muodostaa käsillään sydänmerkin, taustalla aurinko laskee.