20 minuuttia metsässä laskee verenpainetta

Vertaistervareiden hyvinvointivinkki #6 – 20 minuuttia metsässä laskee verenpainetta

Mitä kaikkea ehdit tehdä 20 minuutissa? Kaksikymmentä minuuttia ei tunnu pitkältä ajalta, mutta jo siinä ajassa voit laskea verenpainettasi, kun menet metsään.

Luontoliikkumisella on muitakin suotuisia terveysvaikutuksia. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja palauttaa mieltä. Luonnossa liikkuessa voit huomata keskittymiskykysi paranevan ja sykkeen madaltuvan. Luontoliikkuminen voi jopa parantaa unen laatua.

Luonnossa liikkuminen on myös mukavaa! Metsässä samoillessa ei välttämättä tule edes ajatelleeksi liikkuvansa ja kaikki suorituskeskeisyys voi jäädä pois. Kun poikkeat metsätieltä poluille tai kenties jopa umpimetsään, kannot, puunrungot ja mättäät kehittävät tasapainoasia ja liikehallintaasi.

Luonnossa voivat liikkua kaikki, luontoon mentäessä ei tarvitse olla rahaa eikä edes hienoja vaatteita. Suomessa metsätilkkuja löytyy lähes kaikkialta, suurimmista kaupungeistakin, joten luonto on meitä kaikkia lähellä.


Lähde: Vähäsarja V (2014). Luontoympäristön terveys- ja hyvinvointivaikutusten taloudellinen arvottaminen. Metsähallituksen luonnonsuojelujulkaisuja.