5. ryhmäkerta

Teema ja tavoite:

Esimerkki 1. Syöminen
Syö hyvää! -verkkosivuihin tutustuminen. Tietoa ja vertaiskeskustelun kautta jaettuja vinkkejä kasvisten lisäämisestä omaan ruokavalioon.
TAI

Esimerkki 2. Uni
Tutustuminen Uniliiton materiaaleihin ja hyvän unen vinkkeihin. Ryhmäläiset saavat taustatietoa itseään kiinnostavista aiheista uneen liittyen ja pääsevät testaamaan omaa tietämystään unesta.


Toteutusmuodot:


Aluksi käydään lyhyt kuulumiskierros, miten viikko on mennyt.


Esimerkki 1. Syöminen
Ennakkotehtävänä on ollut tutustua *Syö hyvää! -sivustoon. Keskustellaan ensin ennakkotehtävän parhaista löydöistä ja vinkeistä. Tämän jälkeen pelataan *Syö hyvää -sivun kasvispeliä. Jokainen pelaa itsekseen tai niin, että ohjaaja jakaa pelin näytölle ja vastaukset kirjoitetaan chattiin tai kerrotaan vuorollaan, jonka jälkeen eniten vastauksia saanut vaihtoehto valitaan. Pelaamisen jälkeen jaetaan vielä omia vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossa.


TAI

Esimerkki 2. Uni
Ennakkotehtävänä ryhmäläisillä on ollut tutustua *Uniliiton sivuihin. Keskustellaan ensin ennakkotehtävän parhaista löydöistä ja vinkeistä. Tämän jälkeen tehdään *Uniliiton testi Tiedätkö mitä uni on. Ohjaaja jakaa linkin chattiin ja jokainen tekee testin itsekseen tai niin, että ohjaaja jakaa testin näytölle ja vastaukset kirjoitetaan chattiin tai kerrotaan vuorollaan (eniten vastauksia saanut vaihtoehto valitaan). Testin sijaan ohjaaja voi jakaa myös jonkin *Hengitysliiton uniaiheisista videoista sen perusteella, mikä videon aihe ryhmäläisiä eniten kiinnostaisi ja käydä vapaata keskustelua alustuksen pohjalta.


Lopuksi ohjaaja kerää Peukkupalautteen (katso osio Miten meni? Palautteen kerääminen), kiittää ryhmäläisiä ja muistuttaa seuraavan kerran teemasta sekä mahdollisesta viikkohaasteesta tai ennakkotehtävästä. Ohjaaja varmistaa, että kaikki ryhmäläiset ovat poistuneet linjoilta ennen kuin itse poistuu ryhmästä.