6. ryhmäkerta

Teema ja tavoite:

Esimerkki 1. Syöminen
Ympäristötietoiset ruokavalinnat ja Sydänmerkki. Ryhmäläiset saavat tietoa ja ideoita omaan arkeen.
TAI

Esimerkki 2. Taloudellinen hyvinvointi
Ryhmäläiset tutustuvat Takuusäätiön materiaaliin ja pohtivat talouden tasapainon vaikutusta muun muassa uneen, ruokavalintoihin ja liikkumiseen.


Toteutusmuodot:

Esimerkki 1. Syöminen
Aluksi käydään kuulumiskierros. Sitten katsotaan yhdessä *Syö hyvää! – Ympäristöystävälliset ruokavalinnat -video alustukseksi. Keskustellaan videon pohjalta syntyneistä ajatuksista. Ennakkotehtävänä on ollut tutustua *Sydänmerkkiin ja napata kuva omaan ruokakoriin päätyneistä Sydänmerkki-tuotteista. Käydään yhdessä läpi Sydänmerkki-sivuston tietoutta ja pohditaan omia ruokavalintoja.


TAI

Esimerkki 2. Taloudellinen hyvinvointi
Aluksi käydään kuulumiskierros. Sitten ryhmäläiset pelaavat *Takuusäätiön Välttämätön, tarpeellinen vai turha? -peliä. Pelin tavoitteena on herättää ajatuksia siitä, millaisia asioita tai kulutushyödykkeitä pidämme elämässä kaikkein tärkeimpinä ja mistä taas voisimme luopua. Pelin jälkeen pohditaan vertaiskeskustelun kautta taloudellista hyvinvointia ja miten talouden tasapainon muuttuminen vaikuttaisi uneen, ruokavalintoihin ja liikkumiseen.


Lopuksi ohjaaja kerää Peukkupalautteen (katso osio Miten meni? Palautteen kerääminen), kiittää kaikkia tästä kerrasta, muistuttaa seuraavan viikon tapaamispaikasta, teemasta ja mahdollisesta viikkohaasteesta tai ennakkotehtävästä sekä toivottaa hyvää kotimatkaa.