Vertaistervarit-ohjaajakoulutus

Vertaistervarit-ohjaajina toimivat vapaaehtoiset henkilöt. Oletko sinä kiinnostunut vertaisryhmän ohjaamisesta? Koulutamme sinut tehtävääsi ja annamme tarvittavan tuen ja ohjauksen ryhmätoiminnan aikana.

Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksen jälkeen osaat ohjata vertaisryhmää, jossa tuetaan osallistujia hyvinvointinsa edistämiseen sekä elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen. Koulutuksessa opiskellaan ryhmän ohjaamista ja perehdytään ryhmätoiminnan teemoihin: liikunta ruoka, päihteet ja uni. Koulutuksen laajuus on 1 op. Koulutus on maksuton.

Koulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää sekä ennakko- ja välitehtävän tekeminen. Koulutuksesta saat itsellesi materiaalia ryhmänohjaamisen tueksi.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena vertaisohjaajana Vertaistervarit-ryhmässä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta. Hanketyöntekijät toimivat tukenasi. Vertaisryhmät kokoontuvat kahdeksan viikon ajan kerran viikossa. Kun olet toiminut yhden vertaisryhmän ohjaajana, saat virtuaalisen Vertaistervarit-ohjaaja -merkin. Hanke kustantaa ohjaajille mahdolliset matka- ja materiaalikulut.

Vertaistervarit-ryhmissä osallistujat saavat vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen ja tietoa terveysliikunnasta, terveyttä edistävästä ruuasta sekä päihteiden ja unen vaikutuksesta hyvinvointiin. Samalla voit myös itse tehdä jonkin elintapamuutoksen sekä saada tietoa ja vertaistukea.

Erityisesti etsimme ohjaajia Pohjois-Pohjanmaan kunnista, joissa myös vertaisryhmät kokoontuvat: Kärsämäki, Oulainen, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala,  Liminka, Tyrnävä, Ii ja Oulu alueella. Ryhmät järjestetään yhteistyössä kuntien kanssa.

Seuraava Vertaistervarit-ohjaajakoulutus järjestetään Oulussa Kumppanuuskeskuksella (Kansankatu 53, 90100 Oulu) 11.9. ja 25.9.21. Koulutukseen voit ilmoittautua täältä.

Nainen hymyilee ja pitää toista henkilöä kädestä. Toisesta henkilöstä näkyy vain käsi.
Kolme ihmistä kirjoittaa post-it lapuille kynällä pöydän ääressä.

Palautetta Vertaistervarit-koulutuksesta:

Ihana, hyvä ryhmä ja upeat, mahtavat kouluttajat.

Todella hyvin tietoa ja taitoa vertaisryhmän ohjaukseen. Kaikkea tarpeeksi, ei jäänyt mikään kaivaltaan mieltä.

Hyvät asiantuntijat; teemat käytiin hyvin läpi.

Ilmapiiri ihanan positiivinen!

Koulutuksessa oli positiivinen, palautteellinen ja kannustava ympäristö.

Koulutuksessa oli laajat materiaalit ja jämäkät kouluttajat. Turvallinen olo joka ryhmässä, kaikkia kunnioitettiin.

Päivät olivat mukavat ja antoisat. Materiaalia saatiin paljon ja vinkkejä ryhmiin. Toisilta kurssilaisilta sai hyviä vinkkejä. Luennoitsijat olivat hyviä.

Koulutuksesta löytyi uusia kavereita.