Vertaistervarit-ohjaajakoulutus

Etsimme uusia Vertaistervarit-ohjaajia valtakunnallisesti. Vertaistervarit-ohjaajina toimivat vapaaehtoiset henkilöt. Oletko sinä kiinnostunut hyvinvoinnista, terveydestä ja vertaisryhmän ohjaamisesta? Koulutamme sinut tehtävääsi ja annamme tarvittavan tuen ja ohjauksen ryhmätoiminnan aikana.

Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksen jälkeen osaat ohjata vertaisryhmää, jossa tuetaan osallistujia hyvinvointinsa edistämiseen sekä elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen. Koulutuksessa opiskellaan ryhmän ohjaamista ja perehdytään ryhmätoiminnan teemoihin: liikunta ruoka, päihteet ja uni. Koulutuksessa saat vinkkejä, miten elintapateemaista vertaiskeskutelua voi ohjata. Koulutuksen laajuus on 1 op. Koulutus on maksuton.

Lähikoulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää sekä ennakko- ja välitehtävän tekeminen. Koulutuksesta saat itsellesi materiaalia ryhmän ohjaamisen tueksi.

Verkkokoulutuksen kesto on 8 viikkoa. Verkkokoulutus järjestetään Itslearning-oppimisalustalla yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Verkkokoulutus sisältää kahdeksan osiota, jotka avautuvat viikon välein. Verkkokoulutus sisältää ennakkotehtävän, kaksi Vertaistervarit koulutuswebinaaria sekä yksilö- ja paritehtäviä. Verkkokoulutuksen aikana saat apua ja tukea verkkoalustan käyttämiseen sekä tehtävien tekemiseen.

Koulutuksen jälkeen sinulla on mahdollisuus järjestää oma Vertaistervarit-ryhmä omassa taustaorganisaatiossassi (esimerkiksi omassa järjestössäsi). Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta ryhmän ohjaamisesta. Hanketyöntekijät toimivat tukenasi! Kun olet toiminut yhden Vertaistervarit-ryhmän ohjaajana, saat virtuaalisen Vertaistervarit-ohjaaja -merkin.

Vertaistervarit-ryhmissä osallistujat saavat vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen ja tietoa terveyttä edistävästä liikkumisesta ja ruuasta sekä päihteiden ja unen vaikutuksesta hyvinvointiin. Vertaistervarit-ryhmässä myös ohjaaja voi tehdä oman elintapamuutoksen ja saada vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen. Vertaistervarit-ryhmät kokoontuvat kahdeksan viikon ajan kerran viikossa. 

Palautetta Vertaistervarit-koulutuksesta

Ihana, hyvä ryhmä ja upeat, mahtavat kouluttajat.

Todella hyvin tietoa ja taitoa vertaisryhmän ohjaukseen. Kaikkea tarpeeksi, ei jäänyt mikään kaivaltaan mieltä.

Hyvät asiantuntijat; teemat käytiin hyvin läpi.

Ilmapiiri ihanan positiivinen!

Koulutuksessa oli positiivinen, palautteellinen ja kannustava ympäristö.

Koulutuksessa oli laajat materiaalit ja jämäkät kouluttajat. Turvallinen olo joka ryhmässä, kaikkia kunnioitettiin.

Päivät olivat mukavat ja antoisat. Materiaalia saatiin paljon ja vinkkejä ryhmiin. Toisilta kurssilaisilta sai hyviä vinkkejä. Luennoitsijat olivat hyviä.

Koulutuksesta löytyi uusia kavereita.

Nainen hymyilee ja pitää toista henkilöä kädestä. Toisesta henkilöstä näkyy vain käsi.
Kolme ihmistä kirjoittaa post-it lapuille kynällä pöydän ääressä.