Vertaistervarit-ohjaajakoulutus

Tervetuloa vapaaehtoiseksi vertaisohjaajaksi elintapateemaiseen vertaisryhmään!

Etsimme uusia Vertaistervarit-ohjaajia valtakunnallisesti. Vertaistervarit-ohjaaja on koulutettu vapaaehtoinen vertaisohjaaja. Ohjaajan tehtävänä ei ole toimia ryhmässä asiantuntijana, vaan hän kannustaa ryhmäläisiä löytämään ideoita, motivaatiota ja tukea elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen vertaiskeskustelun kautta. Vertaistervarit-ohjaajakoulutukset ovat maksuttomia. Tuemme ohjaajiamme Vertaistervarit-ryhmän perustamisessa. Valmiit ryhmätoimintamallit, Vertaistervarit-ohjaajan opas ja -ohjausmateriaalit ovat ohjaajan käytettävissä. Järjestämme myös lisäkoulutuksia ja virkistystä vapaaehtoisille Vertaistervarit-ohjaajillemme.

Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksen jälkeen osaat ohjata vertaisryhmää, jossa tuetaan osallistujia hyvinvointinsa edistämiseen sekä elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen. Koulutuksessa opiskellaan vertaisryhmän ohjaamista ja perehdytään ryhmätoiminnan teemoihin: liikunta ruoka, päihteet ja uni. Koulutuksessa saat vinkkejä, miten elintapateemaista vertaiskeskustelua voi ohjata. Koulutuksen laajuus on 1 op. Koulutus on maksuton. Valmistuttuasi koulutuksesta saat virtuaalisen Vertaistervarit-ohjaaja -osaamismerkin.

Lähikoulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää sekä ennakko- ja välitehtävän tekeminen. Lähikoulutuksia toteutamme eri paikkakunnilla sekä valtakunnallisina Teams-välitteisinä koulutuksina. 

Verkkokoulutuksen kesto on 8 viikkoa. Verkkokoulutus järjestetään Itslearning-oppimisalustalla yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa. Verkkokoulutus sisältää kahdeksan osiota, jotka avautuvat viikon välein. Verkkokoulutus sisältää ennakkotehtävän, kaksi Vertaistervarit koulutuswebinaaria sekä yksilö- ja paritehtäviä. Verkkokoulutuksen aikana saat apua ja tukea verkkoalustan käyttämiseen sekä tehtävien tekemiseen.

Vertaistervarit-ryhmissä osallistujat saavat tietoa, motivaatiota ja vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset vertaisohjaajat eli Vertaistervarit-ohjaajat. Vertaistervarit-ryhmät kokoontuvat kahdeksan viikon ajan kerran viikossa. Katso lisää täältä.

Palautetta Vertaistervarit-koulutuksesta

Ihana, hyvä ryhmä ja upeat, mahtavat kouluttajat.

Todella hyvin tietoa ja taitoa vertaisryhmän ohjaukseen. Kaikkea tarpeeksi, ei jäänyt mikään kaivaltaan mieltä.

Hyvät asiantuntijat; teemat käytiin hyvin läpi.

Ilmapiiri ihanan positiivinen!

Koulutuksessa oli positiivinen, palautteellinen ja kannustava ympäristö.

Koulutuksessa oli laajat materiaalit ja jämäkät kouluttajat. Turvallinen olo joka ryhmässä, kaikkia kunnioitettiin.

Päivät olivat mukavat ja antoisat. Materiaalia saatiin paljon ja vinkkejä ryhmiin. Toisilta kurssilaisilta sai hyviä vinkkejä. Luennoitsijat olivat hyviä.

Koulutuksesta löytyi uusia kavereita.

Nainen hymyilee ja pitää toista henkilöä kädestä. Toisesta henkilöstä näkyy vain käsi.
Kolme ihmistä kirjoittaa post-it lapuille kynällä pöydän ääressä.