6. ryhmäkerta

Teema ja tavoite:

Esimerkki 1. Liikkuminen
Yhdessä liikkeelle. Käydään yhdessä kävelyllä ja keskustellaan siitä, mikä saa meidät liikkeelle.
TAI

Esimerkki 2. Liikkuminen
Yhteinen virtuaalikävely Kotkan Sapokassa. Keskustellaan siitä, mikä saa meidät liikkeelle. Miten ympäristö, sosiaalisuus tai yksin olo, hyötyliikunta tai vastaava motivoi?


Toteutusmuodot:


Aluksi käydään lyhyt kuulumiskierros, miten viikko on mennyt.


Esimerkki 1. Liikkuminen
Jos kaikilla on mahdollisuus osallistua ryhmäkertaan kuulokkeiden ja älypuhelimen avulla, kukin ryhmäläinen voi käydä tapaamisen aikana kävelyllä itse valitsemassaan paikassa. Jokainen voi esitellä oman kävelypaikkansa, ja tämän jälkeen kukin kävelee omaan tahtiinsa, tarpeen mukaan välissä pysähdellen. Samalla ohjaaja ohjaa vapaata keskustelua siitä, mikä saa meidät liikkeelle.


TAI

Esimerkki 2. Liikkuminen
Kuulumiskierroksen jälkeen ohjaaja jakaa näytölle ja laittaa chattiin linkin *Miina Sillanpää-säätiön tuottamasta virtuaalikävelystä Kotkan Sapokassa. Nautitaan alkukesän kasvillisuuden, eläimistön sekä valon ja varjon harmoniasta palkitussa puistossa. Samalla askelletaan reippaasti paikallaan. Tämän jälkeen keskustellaan siitä, miltä virtuaalikävely tuntui ja mikä saa meidät liikkeelle. Mikä motivoi?


Lopuksi ohjaaja kerää Peukkupalautteen (katso osio Miten meni? Palautteen kerääminen), kiittää ryhmäläisiä ja muistuttaa seuraavan kerran teemasta sekä mahdollisesta viikkohaasteesta tai ennakkotehtävästä. Ohjaaja varmistaa, että kaikki ryhmäläiset ovat poistuneet linjoilta ennen kuin itse poistuu ryhmästä.