Vares-live

  • ke 8.12.2021 klo 1414:20
  • Facebook

VARES-live lähetykset vapaaehtoistoiminnasta

Vares-verkosto järjestää ennen joulua kuusi facebook-live lähetystä vapaaehtoistoiminnasta. Lähetysten aiheiden yhteinen nimittäjä on vapaaehtoistoiminta ja ne tehdään yhdessä verkostoomme kuuluvien yhdistysten kanssa. Tulemme kuulemaan ja näkemään monenlaisia kokemuksia ja näkökulmia vapaaehtoisuudesta.

8.12. klo 14:00

VARES-live – Hyvinvointia ja terveyttä edistävää vertaisryhmätoimintaa vapaaehtoisten ohjaamina / Psoriasliitto, Vertaistervarit

Oletko miettinyt elintapamuutoksen tekemistä?

Haluatko voida paremmin, edistää terveyttäsi ja ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä? Tavoitteesi voi olla esimerkiksi lisätä liikuntaa, syödä säännöllisemmin, nukkua paremmin tai saada lisätietoa päihteiden vaikutuksesta terveyteen.

Vertaistervarit- hanke on pilotoinut Vertaistervarit-vertaisryhmiä, joiden tavoitteena on, että osallistuja saa tietoa ja vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen. Vertaisryhmätapaamisten teemat ryhmä päättää yhdessä, pääteemoja ovat liikunta, ruoka, päihteet ja uni. Vertaisryhmät on tarkoitettu työikäisille ja juuri eläkkeelle jääneille, jotka haluavat tukea ja motivaatiota elintapamuutoksen tekemiseen ja terveyden edistämiseen.

Vertaisryhmiä ohjaavat koulutetut Vertaistervarit-ohjaajat. Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksia järjestetään v. 2022 yhteistyössä yhteistyöjärjestöjen kanssa.

Kymmenen järjestön ja kuntien yhteistyöhanketta koordinoi Pohjois-Pohjanmaalla Psoriasisliitto.

Pääset mukaan livelähetykseen klikkaamalla tästä linkistä.