Ohjaajaesittelyssä Kaisa Myllykangas ja Anne Kipinä

5.10.2022

Kuvassa kaksi hymyilevää naista ovat metsässä sankot kädessä.

Kaisa Myllykangas ja Anne Kipinä osallistuivat keväällä Vertaistervarit-ohjaajakoulutukseemme Itslearning-verkkoalustalla. Syksyn ajan he ovat ohjanneet viikottain kokoontuvaa elintaparyhmää omassa paikallisyhdistyksessään Terva-Oulun Maa- ja kotitalousnaisissa. Kuvassa Kaisa ja Anne ovat yhdessä elintaparyhmänsä tapaamisista poimimassa puolukoita ja sieniä teemalla ”metsä palautumisen edistäjänä”.

"Koulutuksen jälkeen päätimme perustaa Vertaistervarit-ryhmän omalle yhdistyksellemme syksyn toiminnaksi. Halusimme välittää koulutuksesta saadun mukavan, monipuolisen ja hyödyllisen sisällön jäsenillemme." Anne kertoo.

Oulun Maa- ja kotitalousnaisissa ruoka-asiantuntijana toimiva Kaisa osallistui Vertaistervarit-ohjaajakoulutukseemme, koska halusi lähteä vetämään elintaparyhmää paikallisyhdistykselleen Terva-Oulun Maa- ja kotitalousnaisille.

"Elintapa-asiat ovat minulle tuttuja työn kautta, mutta nyt halusin päästä vetämään vertaisryhmää ja samalla osallistumaan siihen itsekin. Koulutuksen kautta sai hyvät eväät ryhmän vetämiseen ja käytännön ideoita toteutukseen. Anne ja Mirka ovat olleet myös hyvä tuki." summaa Kaisa.

Terva-Oulun Maa- ja kotitalousnaisten elintaparyhmään osallistui eri-ikäisiä ja erilaisista lähtökohdista olevia ryhmäläisiä, mutta Anne ja Kaisa kokevat aihesisältöjen sopivan kivasti kaikille.

"Ryhmässä olemme kartoittaneet omia elintapojamme ja valinneet yhden käytännön kehityskohteen. Lisäksi olemme keskittyneet liikkumiseen, ulkoiluun, palautumiseen ja uneen." Kaisa kertoo ryhmäkertojen sisällöstä.

Luvassa on Kaisan mukaan vielä ruokaan/ravitsemukseen, liikkumiseen ja päihteisiin liittyvät tapaamiskerrat. Yhdessä tekemällä ja pohtimalla, toisia kannustaen ja tukien kohti terveempiä elintapoja on hyvä matkata. Annen sanoihin tiivistyneekin vertaisryhmän tuoma tuki:

"Yhdessä pääsee helposti pohtimaan asioita ja ryhmässä on aina kiva toimia!"