Ohjaajaesittelyssä Merja Puolanne-Törmälä

21.6.2022

Nainen hymyilee kukkivan omenapuun alla

Merja Puolanne-Törmälä on luottohenkilö, jonka energisyyttä, osaamista ja rohkeutta ei voi muuta kuin ihailla. Tuntuu kuin Merjalla olisi vuorokaudessa enemmän kuin 24h käytettävissään. Päivätöiden jälkeen vapaaehtoistoiminta vie mukanaan paitsi Vertaistervarit-hommiin myös Pohjois-Pohjanmaan psoriasisyhdistyksen puheenjohtajana ja aktiivina tuomiin tehtäviin. 

Merja on ollut mukana hankkeen alkumetreiltä, ensin ohjaajakoulutuksen käyden v. 2020, sitten rohkeasti koronarajoitusten vuoksi Teamsin kautta ryhmää vetäen tammikuussa 2021.

"Kaikki sujui kuitenkin hyvin ja luovasti. Tärkeintähän on herättää idea itämään ja eloon ryhmän kesken ja olla vain puheenjohtajana jakamassa puheenvuoroja / esittämässä lisäkysymyksiä. Kaiken kaikkiaan ryhmä oli etäilystä huolimatta valo koronan keskelle ja itsestäni paras palaute on ollut hiljaisimman ja passiivisimman henkilön aktivoitumisesta ja aurinkoistumisesta yhdeksi ryhmän ylläpitävämmäksi henkilöksi. Koen kyllä onnistumiseksi myös sen, että saimme ryhmäohjaajakoulutukseenkin ainakin yhden meidän Tammitervareista." Merja summaa.

Juuri tämä yksi ryhmäläinen on Vertaistervarit-ohjaaja, jo useamman ryhmän ohjannut Ritva Horneman, joka tulee toimimaan myös Merjan ohjaajaparina Kumppanuuskeskuksella syyskuussa 2022 alkavassa Vertaistervarit-ryhmässä. Ryhmästä saat lisätietoa ja pääset ilmoittautumaan täältä.