Ohjaajaesittelyssä Tarja Raappana

11.10.2022

Kuvassa koiriaan Miloa ja Urhoa ulkoiluttava, aurinkoisesti hymyilevä Tarja Raappana. Hän valmistui Vertaistervarit-ohjaajaksi Itslearning-verkkoalustalla toteutetusta koulutuksestamme keväällä 2022.

"Näin ilmoituksen Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksesta vuoden 2021 lopulla ja innostuin heti asiasta. Olin itse aloittanut oman elämäntapamuutokseni syksyllä ja ajattelin, että koulutuksen avulla saan itselleni tukea ja apua tässä muutoksessa. Pääsin mukaan vuoden 2022 helmi-maaliskuun koulutukseen. Aika pian koulutuksen edetessä ymmärsin, että haluan päästä myös jakamaan omaa onnistumisen kokemustani ja innostamaan muita elintapamuutokseen." Tarja kertoo matkastaan Vertaistervarit-ohjaajaksi.

Jo päätöswebinaarissa Tarjasta huokui innostus ja varmuus elintapateemaiseen vertaisohjaajuuteen niin lähiryhmissä kuin verkon välityksellä. 12.10.-30.11.2022 hän pääsee tositoimiin Teamsin välityksellä kokoontuvassa Vertaistervarit-ryhmässä.

"Vihdoin pääsen ohjaamaan omaa ryhmää Teamsin välityksellä verkossa. Olen tästä erittäin innostunut!" Tarja kertoo tunnelmistaan ryhmän alun kynnyksellä. 

Tarjalla todettiin nivelpsoriasis vuoden 2015 lopulla ja siitä alkoi aikamoinen vuoristorata ylä- ja alamäkineen, jonka aikana hän koki kadottaneensa itsensä ja oman hyvinvointinsa. Mikään kokeilluista lääkkeistä ei tuntunut tehoavan. Kesällä 2021 löytyi viimein lääke, joka tehosi nopeasti ja Tarja koki saavansa elämänsä takaisin. Hän alkoi taas huolehtia itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Terveelliset elintavat ovat juurtuneet osaksi Tarjan arkea ja hänestä huokuu hyvä olo.

"Pienillä tavoitteilla on mahdollisuus saada aikaan isojakin muutoksia pikkuhiljaa ajan kanssa." Tarja muistuttaa. "Nautitaan elämästä hymyillen ja nauraen!"

Tällä hetkellä hän harrastaa liikuntaa päivittäin, vähintään koiralenkkien muodossa. Lempipaikka lenkkeilyyn on mäntykankaat, joita täällä Pohjois-Pohjanmaalla riittää. Lisäksi hän käy kuntosalilla 1-3 kertaa viikossa. Päivittäiseen ruokailuun Tarja kiinnittää myös huomiota. Vertaistervarit-ohjaajakoulutuksen ajaksi hän asetti itselleen pienen elintapamuutostavoitteen: Pyrin syömään lounaan edes muutamana päivänä viikossa.

"Tervetuloa Vertaistervarit-ryhmiin tai -koulutuksiin saamaan innostusta ja vertaistukea elintapamuutoksen tekemiseen ja ylläpitämiseen!" Tarja kannustaa.